Klanten bellen of mailen en jij helpt ze verder. Je zorgt ervoor dat ze blij zijn met ons als bedrijf en met onze producten. Daar doe je bij wijze van spreken ‘alles’ voor samen met jouw team. Je houdt dus ook in de gaten of de vraag naar tevredenheid is beantwoord en of de klant heeft gekregen wat de bedoeling was. Daarnaast richt je met veel plezier in onze eigen applicaties nieuwe omgevingen voor klanten in. Iets is pas af als jij er 100% tevreden over bent. Naast het bouwen van rapportages en dashboards krijg jij ook energie van het geven van trainingen over onze producten. Dat alles samen is de essentie van de functie.

Wie zoeken we?

Voor ons team Customer Care zijn we op zoek naar iemand die klantinrichtingen gaat maken en vragen van klanten kan beantwoorden. Iemand die software en automatisering leuk vindt en die klanttevredenheid altijd voorop stelt. Je levert kwaliteit, je vindt het leuk om anderen te helpen en kunt goed luisteren. Je kunt zelfstandig werken, maar je vraagt ook net zo makkelijk om hulp als je ergens niet uitkomt.

Welke taken horen bij deze functie?

  • Uitvoeren en ondersteunen bij projecten:
  • Inrichten van het Scorion Talent en Easion Survey platform voor onze klanten
  • Vragenlijsten maken
  • Rapportages en dashboards bouwen
  • Instructiemateriaal verzorgen
  • Beantwoorden van (technische) vragen over onze producten, zowel van onze klanten als van je collega’s

Ben jij het die we zoeken? Je…

…kunt bergen werk verzetten

…bent tactvol, assertief en zelfverzekerd

…levert kwaliteit en controleert je eigen werk

…bent enthousiast en positief ingesteld

…hebt interesse in IT en onderzoek

…leert snel

…hebt HBO werk-/denkniveau.

Wie zijn we?

Parantion is een snelgroeiend bedrijf met een passie voor de ontwikkeling van mensen, innovatie en technologie. In totaal zijn we met zo’n 35 medewerkers van verschillende leeftijden. Het Customer Care team zorgt ervoor dat onze klanten zo goed mogelijk geholpen worden. Customer Care richt klantomgevingen in, geeft trainingen en is er voor onze klanten als zij hulp nodig hebben.

Met onze tools krijgen onze klanten zicht op de ontwikkeling, ideeën of voortgang van mensen. Ze kunnen data verzamelen en deze vervolgens omzetten in kennis om processen verder te verbeteren.

Parantion hecht er waarde aan om een zinvolle bijdrage te leveren aan mens en maatschappij. En voor zover onze software daar een bijdrage aan kan leveren zullen we dat nastreven door innovatieve oplossingen met impact en blije klanten. Oplossingen die ook echt het verschil kunnen maken. Onze missie met Scorion is dat hiermee significante aantallen betere dokters worden opgeleid. Met Easion Survey kunnen mens en organisatie betere besluiten nemen en met Groeidocument creëren we een veilig platform om jonge kinderen met een leer-ondersteuningsvraag te faciliteren. En dit alles goed beveiligd en met respect voor de privacy.

We bieden

Parantion biedt jou een baan bij een groeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in complexe onderzoeken en online talent ontwikkeling. Dit doen we samen met onze teams Sales & Marketing, Customer Care en Development. Je werkt samen in een team met zes net zulke slimme, leuke en gedreven mensen als jij, binnen een open en goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand in hand gaan. We vinden het belangrijk om contact met elkaar te houden, of we nou op afstand werken of op kantoor. We bieden een salaris waar je blij van wordt en 27 vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband.

En nu?

Laat ons weten dat je graag bij ons wilt werken! Reageer voor 23 april 2021
Stuur je C.V. en motivatie per e-mail naar: hrm@parantion.nl. Nog gemakkelijker is het om het sollicitatieformulier in te vullen. Heb je vragen? Aarzel niet en bel ons op 0570 234567.

Vraag naar Anne Blom (HRM) of Floor Wels (Manager Customer Care). Zij kunnen je meer vertellen over je nieuwe baan.