Vind je het leuk om mensen te helpen en heb je gevoel voor IT? Kun jij er echt blij van worden om samen met een klant of collega naar een oplossing te zoeken? En lijkt het je wel wat om samen met je team een digitaal portfolio in te richten? Reageer dan op deze vacature, want we zijn op zoek naar jou!

Wat we doen

Parantion is een snel groeiend bedrijf met passie voor innovatie en de ontwikkeling van mensen. Met behulp van ons online ontwikkelplatform krijgen gebruikers scherp zicht op hun leerprestaties. Met de online enquêtetool kunnen onderzoeken worden gemaakt. De verzamelde data wordt op een dasboard weergegeven. Zo ontstaat een actueel en scherp beeld van het leerproces of een helder antwoord op de onderzoeksvraag.

We streven naar blije klanten en betekenisvolle oplossingen. Zo stellen we de onderzoekstool gratis beschikbaar voor alle studenten, en is het doel om wereldwijd impact te hebben op verbetering van het onderwijs. Bijvoorbeeld doordat met Scorion wereldwijd dokters worden opgeleid, waarbij de kwaliteit beter is of soms zelf gewaarborgd wordt. Met Easion kun je veilig de mening van mensen vragen en daarmee de kwaliteit verbeteren van belangrijke processen. Dat kan op allerlei gebieden zijn. Met Groeidocument bieden we een veilig platform om kinderen met een leer-ondersteuningsvraag te helpen.

Wie zoeken we?

Voor het Customer Care team zoeken we een slimme, enthousiaste en nieuwsgierige collega voor de functie junior Customer Care medewerker. Je helpt klanten die werken met onze online tools. Om de vragen van gebruikers te beantwoorden is het handig als je goed kunt luisteren en niet bang bent om een beetje door te vragen. Maar vooral beleef je er plezier aan om iemand die een vraag heeft te helpen. Vervolgens kun je een analyse te maken van wat er aan de hand is. En als je even iets niet weet, heb je een team waar je op terug kan grijpen.

Dus: ben je servicegericht, praktisch, analytisch en probleemoplossend en gewoon een leuke collega?

Wat ga je zoal doen?

  • Vragen beantwoorden aan de telefoon of per mail
  • Inrichten van het Scorion Talent en Easion Survey platform voor onze klanten
  • Testen van nieuwe functies in de tools
  • Meedenken met en misschien zelfs wel ontwerpen van onze producten

Ben jij het die we zoeken? Je…

  • …bent communicatief (mondeling en schriftelijk) sterk
  • …hebt interesse in IT en je bent handig met techniek
  • …kunt logisch nadenken en zoekt verder dan alleen de oppervlakte
  • …hebt een afgeronde HBO of WO opleiding

We bieden…

…je een baan bij een groeiend bedrijf in een team vol enthousiaste en slimme collega’s waar je veel van kan leren en lekker mee kan samenwerken. Samen met de teams Marketing & Sales en Development zorg je voor innovatieve oplossingen voor ziekenhuizen, universiteiten, hogescholen en bedrijven. Je hebt ongeveer 30 collega’s die professioneel werken maar ook werkplezier en goede werksfeer belangrijk vinden. Vandaar dat we iedere dag met z’n allen uitgebreid lunchen en vrijdag het weekend inluiden met de vrijdagmiddagborrel in onze eigen ‘bar’. Af en toe gaan we met het team of met z’n allen ‘op stap’ en we houden jaarlijks de fameuze KerstQuiz. We bieden een salaris waar je tevreden over bent, 27 vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband, reiskosten worden vergoed en we dragen alvast wat bij aan je pensioen.

En nu?

Laat ons weten dat je graag bij ons wilt werken! Reageer voor 9 september 2019.
Stuur je C.V. en motivatie per e-mail naar: hrm@parantion.nl. Nog gemakkelijker is het om het sollicitatieformulier in te vullen. Heb je vragen? Aarzel niet en bel ons op 0570 234567.

Vraag naar Daniëlle Boerkamp (HRM) of Floor Wels (Manager Customer Care). Zij kunnen je meer vertellen over je nieuwe baan.