Development stagiair(e)! 

Jij bent er helemaal klaar voor, een fantastische stage bij Parantion! Waar jij als jonge professional je expertise en vaardigheden verder gaat ontwikkelen. En waar je meebouwt aan de ontwikkeling van onze applicaties, samen met je collega’s. Je leert werken met de nieuwste technieken die je toepast om onze applicaties nog beter te maken dan dat ze al zijn. Tijdens je stage of afstuderen werk je aan je eigen project die je veelal naar eigen inzicht uitvoert. Je werkt daarbij nauw samen met het Developmentteam en stemt ook zaken af met de teams  Sales en Customer Care voor een perfect verloop van de sprint. Een heel dynamische stage dus.

Stages bij Parantion

Je loopt stage binnen een organisatie waar veel gebeurt. Samen met het team ontwikkel je, als je binnenkort bij ons je stage loopt, mooie en interessante producten. Dat komt omdat development bij Parantion wordt gedreven door innovatie. En je loopt stage bij een gedreven clubje in Deventer dat voor hele grote en belangrijke klanten werkt. Je doet dat met de nieuwste technieken, samen met een gedreven team collega’s, een eigen Scrum aanpak en je levert een belangrijke bijdrage aan onze webapplicaties. Misschien is nog wel het leukste dat je iedere middag met z’n allen aan de lunchtafel zit.

Hoe een (normale) dag eruit ziet (zonder coronamaatregelen)

’s Morgens, als iedereen binnen is, beginnen jullie met de dagelijkse stand up. Iedereen vertelt wat ze vandaag gaan doen en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben. Daarna ga je aan de slag met je eigen project. Tussendoor overleg met een collega over een issue. Jullie bedenken samen wat het kan zijn en komen uiteindelijk tot de oplossing. In de middag heb je een gesprekje met Bas, je begeleider. Jullie bespreken tijdens een kopje koffie hoe het tot zo ver gaat en waar je hulp bij nodig hebt. Voor aankomende week staat het Developmentoverleg gepland. Meteen een goed moment om al even een korte presentatie te geven over wat je tot nu toe al hebt gedaan.

Vrijdagmiddag is het NERD-dag: een Never Ending Research and Development dag. Samen met je collega’s kijk je naar nieuwe technieken, bruikbaarheid en gekke tooltjes. Samen doen jullie inspiratie op voor nieuwe ideeën.

Iedere middag lunch je samen met je collega’s in de kantine. Lunch hoef je zelf niet mee te nemen, dat is allemaal al voor je geregeld. Op donderdag maken we zelf onze traditionele panini’s. En misschien maak je die zelf ook nog een keer 😉. Vrijdag is de vette hapdag en wordt er aan het einde van de dag met iedereen geborreld. Biertje, wijntje, hapje. Veel gezelligheid, daar houden we van! Zeker na een week hard werken. Misschien organiseren we ook nog een gamenight met collega’s! Bestellen we ook meteen even pizza.

De stageopdracht: Easion Survey Analyzer

Inleiding

EasionX Survey wordt voor vele verschillende vormen van online onderzoek ingezet. Het varieert van een eenvoudige, korte vragenlijst tot aan zeer complexe vragenlijsten met constructies als condities, routing, looping, berekeningen en validaties. Voor alle soorten onderzoek is het belangrijk om op ieder moment een, diepgaand, analyse te kunnen doen van enerzijds de opbouw van de vragenlijst en anderzijds een analyse van de ingevulde vragenlijsten.

Gewenste eindresultaat

Bij de opbouw kun je denken aan het verloop van het maken van de vragenlijst. Vergelijk het met de “Track Changes” in MS-Word. Je kunt zien wanneer een vragenlijst is aangemaakt, welke mutaties in de tijd er zijn geweest en door wie. Het lijkt ons zeer interessant om de voortgang van de respondenten in de tijd te zien. Denk aan een mooie, visuele tijdlijn die je kunt verschuiven en waarbij je dan ziet wat het aantal uitgenodigd/herinnerd is, bezig en klaar.

Voor analyse en controle van de individuele respondent is het enorm handig als je in de tijd kunt zien wanneer een respondent is gestart, eventueel is gestopt en wanneer deze de vragenlijst heeft afgerond. Van een respondent wordt ook de “gang door de vragenlijst” bijgehouden. Een gaaf visueel overzicht, ook weer in de tijd, van de doorlopen pagina’s is een must. Omdat uit de data ook bepaald kan worden hoe lang de respondent over een pagina heeft gedaan willen we dat ook zien, net zoals de totale duur van invullen (denk aan eventueel tussentijds stoppen!). Een mooie “Could have” is een gemiddelde van de doorlooptijden over een groep respondenten te tonen.

De antwoorden die door de respondent zijn gegeven zouden we graag, wederom, in de tijdlijn weergegeven willen zien. Hierbij ook aangeven om welke versie het gaat en of de respondent de vraag wel heeft gezien maar niet heeft ingevuld, of het antwoord heeft gewist.

Wij bieden:

  • een fulltime afstudeerstage bij een groeiend bedrijf gespecialiseerd in complexe onderzoeken en online talentontwikkeling
  • een team waarin je samenwerkt met net zulke slimme, leuke en eigenzinnig mensen als jij
  • open en goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Zoals onze dagelijks verzorgde lunch in eigen kantine en gezellige vrijdagmiddagborrel
  • 27 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime stage
  • een riante afstudeervergoeding

 Waar schrijf ik me in?!

Solliciteren? Gewoon doen! Vul vooral het sollicitatieformulier in. Of mail je cv naar hrm@parantion.nl. Bellen mag ook altijd. 0570-234567 en vraag naar Anne of Roel.

We zien je snel bij ons op kantoor!

Stuur je motivatie!