Development stagiair(e)! 

Jij bent er helemaal klaar voor, een fantastische stage bij Parantion! Waar jij als jonge professional je expertise en vaardigheden verder gaat ontwikkelen. En waar je meebouwt aan de ontwikkeling van onze applicaties, samen met je collega’s. Je leert werken met de nieuwste technieken die je toepast om onze applicaties nog beter te maken dan dat ze al zijn. Tijdens je stage of afstuderen werk je aan je eigen project die je veelal naar eigen inzicht uitvoert. Je werkt daarbij nauw samen met het Developmentteam en stemt ook zaken af met de teams  Sales en Customer Care voor een perfect verloop van de sprint. Een heel dynamische stage dus.

Stages bij Parantion

Je loopt stage binnen een organisatie waar veel gebeurt. Samen met het team ontwikkel je, als je binnenkort bij ons je stage loopt, mooie en interessante producten. Dat komt omdat development bij Parantion wordt gedreven door innovatie. En je loopt stage bij een gedreven clubje in Deventer dat voor hele grote en belangrijke klanten werkt. Je doet dat met de nieuwste technieken, samen met een gedreven team collega’s, een eigen Scrum aanpak en je levert een belangrijke bijdrage aan onze webapplicaties. Misschien is nog wel het leukste dat je iedere middag met z’n allen aan de lunchtafel zit.

Hoe jouw dag eruit ziet

’s Morgens, als iedereen binnen is, beginnen jullie met de dagelijkse stand up. Iedereen vertelt wat ze vandaag gaan doen en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben. Daarna ga je aan de slag met je eigen project. Tussendoor overleg met een collega over een issue. Jullie bedenken samen wat het kan zijn en komen uiteindelijk tot de oplossing. In de middag heb je een gesprekje met Bas, je begeleider. Jullie bespreken tijdens een kopje koffie hoe het tot zo ver gaat en waar je hulp bij nodig hebt. Voor aankomende week staat het Developmentoverleg gepland. Meteen een goed moment om al even een korte presentatie te geven over wat je tot nu toe al hebt gedaan.

Vrijdagmiddag is het NERD-dag: een Never Ending Research and Development dag. Samen met je collega’s kijk je naar nieuwe technieken, bruikbaarheid en gekke tooltjes. Samen doen jullie inspiratie op voor nieuwe ideeën.

Iedere middag lunch je samen met je collega’s in de kantine. Lunch hoef je zelf niet mee te nemen, dat is allemaal al voor je geregeld. Op donderdag maken we zelf onze traditionele panini’s. En misschien maak je die zelf ook nog een keer 😉. Vrijdag is de vette hapdag en wordt er aan het einde van de dag met iedereen geborreld. Biertje, wijntje, hapje. Veel gezelligheid, daar houden we van! Zeker na een week hard werken. Misschien organiseren we ook nog een gamenight met collega’s! Bestellen we ook meteen even pizza.

De opdracht: Redesigning Scorion 360 feedback (UX Design)

Probleemstelling:

Parantion maakt jaarlijks gebruik van haar eigen Scorion 360 graden feedbacktool om haar functionerings- en beoordelingsgesprekken te ondersteunen. De voorbereiding en initiatie van het proces wordt gedaan vanuit HRM. De huidige omgeving wordt ervaren als vrij omslachtig en het kost veel tijd om overzicht te krijgen over het proces. Dit betekent inefficiëntie voor de gebruiker (HRM en management) die van invloed is op de ervaring van de kwaliteit. Hier de opdracht om een herontwerp te creëren waar de focus ligt op aspecten als gebruiksgemak, gebruikers-intuïtie, performance alsook customer journey.

Gewenste eindsituatie (in termen van beroepsproducten):

Met de opdracht wordt de omgeving herontworpen of heringedeeld. Het eindproduct is een operationeel systeem waarmee de HRM en management o.a. inzicht hebben in performance (KPI’s), gemakkelijk acties kunnen monitoren, uitzetten en opvolgen. Er bijv. moet worden gekeken naar welke acties worden uitgevoerd door de gebruiker. Welke patronen zijn er? Welke acties volgen elkaar op? Wat gaat goed en wat kan beter?

Welke opdrachten ga je uitvoeren?

 • Requirementsanalyse voor de gewenste functionaliteit.
  • Opstellen van de projectplanning
  • Onderzoek en advies naar de meest optimale inrichting van de omgeving
  • Onderzoek en advies naar manieren om deze data te monitoren en te analyseren
  • Integratie van het meetsysteem
  • Realisatie van het weergavesysteem

Wij bieden:

 • een fulltime stage bij een groeiend bedrijf gespecialiseerd in complexe onderzoeken en online talentontwikkeling
 • een team waarin je samenwerkt met net zulke slimme, leuke en eigenzinnig mensen als jij
 • open en goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Zoals onze dagelijks verzorgde lunch in eigen kantine en gezellige vrijdagmiddagborrel
 • 27 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime stage
 • een riante stagevergoeding

Waar schrijf ik me in?!

Solliciteren? Gewoon doen! Vul vooral het sollicitatieformulier in. Of mail je cv naar hrm@parantion.nl. Bellen mag ook altijd. 0570-234567 en vraag naar Daniëlle of Bas.

We zien je snel bij ons op kantoor!