Development stagiair(e)! 

Jij bent er helemaal klaar voor, een fantastische stage bij Parantion! Waar jij als jonge professional je expertise en vaardigheden verder gaat ontwikkelen. En waar je meebouwt aan de ontwikkeling van onze applicaties, samen met je collega’s. Je leert werken met de nieuwste technieken die je toepast om onze applicaties nog beter te maken dan dat ze al zijn. Tijdens je stage of afstuderen werk je aan je eigen project die je veelal naar eigen inzicht uitvoert. Je werkt daarbij nauw samen met het Developmentteam en stemt ook zaken af met de teams  Sales en Support voor een perfect verloop van de sprint. Een heel dynamische stage dus.

Stages bij Parantion

Je loopt stage binnen een organisatie waar veel gebeurt. Samen met het team ontwikkel je, als je binnenkort bij ons je stage loopt, mooie en interessante producten. Dat komt omdat development bij Parantion wordt gedreven door innovatie. En je loopt stage bij een gedreven clubje in Deventer dat voor hele grote en belangrijke klanten werkt. Je doet dat met de nieuwste technieken, samen met een gedreven team collega’s, een eigen Scrum aanpak en je levert een belangrijke bijdrage aan onze webapplicaties. Misschien is nog wel het leukste dat je iedere middag met z’n allen aan de lunchtafel zit.

Hoe jouw dag eruit ziet

’s Morgens, als iedereen binnen is, beginnen jullie met de dagelijkse stand up. Iedereen vertelt wat ze vandaag gaan doen en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben. Daarna ga je aan de slag met je eigen project. Tussendoor overleg met een collega over een issue. Jullie bedenken samen wat het kan zijn en komen uiteindelijk tot de oplossing. In de middag heb je een gesprekje met Bas, je begeleider. Jullie bespreken tijdens een kopje koffie hoe het tot zo ver gaat en waar je hulp bij nodig hebt. Voor aankomende week staat het Developmentoverleg gepland. Meteen een goed moment om al even een korte presentatie te geven over wat je tot nu toe al hebt gedaan.

Vrijdagmiddag is het NERD-dag: een Never Ending Research and Development dag. Samen met je collega’s kijk je naar nieuwe technieken, bruikbaarheid en gekke tooltjes. Samen doen jullie inspiratie op voor nieuwe ideeën.

Iedere middag lunch je samen met je collega’s in de kantine. Lunch hoef je zelf niet mee te nemen, dat is allemaal al voor je geregeld. Op donderdag maken we zelf onze traditionele panini’s. En misschien maak je die zelf ook nog een keer 😉. Vrijdag is de vette hapdag en wordt er aan het einde van de dag met iedereen geborreld. Biertje, wijntje, hapje. Veel gezelligheid, daar houden we van! Zeker na een week hard werken. Misschien organiseren we ook nog een gamenight met collega’s! Bestellen we ook meteen even pizza.

De opdracht: Ontwikkelen van een User Activity Dashboard

De Parantion applicaties Scorion en Easion zijn masters in het verzamelen van data. In vele cases is de data gelinkt aan een (anonieme) gebruiker. Binnen deze opdracht willen we een Dashboard laten ontwikkelen waarmee in één overzicht de tijdslijn met activiteiten van een gebruiker zichtbaar wordt. Je kunt zien wanneer een persoon is “aangemaakt”, inlog en uitlog activiteiten, specifieke acties zijn uitgevoerd, etc.

Het doel is dat de gebruiker zelf zicht krijgt op wat er aan data bekend is binnen de applicaties (dit wordt een eis in de AVG wet) en deze ook digitaal kan opvragen. Een afgeleid doel is dat het Activity Dasboard ook gebruikt kan worden indien er ondersteuning geboden moet worden vanuit Parantion bij vragen van gebruikers.

Deze opdracht zal een mix zijn van front-end en back-end ontwikkeling.

 Jouw taak

Ontwikkel een set van herbruikbare componenten en een tenant die een goed overzicht geven van activiteiten en data van een gebruiker. Hiervoor dient eerst een inventarisatie gedaan te worden van wat er allemaal te “dashboarden” is. Vervolgens stel je de requirements op en ga je ontwikkelen, zowel aan de front-end als aan de back-end. Natuurlijk moet alles goed getest, gedocumenteerd en onder versiebeheer gebracht worden. 

Welke opdrachten ga je uitvoeren?

 • Inventarisatie van requirements
 • Planning en onderdelen bepalen
 • Bepalen van de scope, wat doe je wel en wat niet
 • Realisatie User Activity Dashboard tenant
 • Realisatie van back-end software om relevante dashboard data aan te leveren
 • Testcases opstellen en uitvoeren
 • Periodieke sprintoplevering om de projectvoortgang af te stemmen
 • Presenteren van tussentijdse oplevering
 • Hanteren van het versiebeheersysteem GIT

Wat ga je opleveren?

Je eindproduct is een set operationele nieuwe componenten en een eigen tenant die goed gedocumenteerd is, zowel functioneels als technisch. We nemen je opdracht dus ook daadwerkelijk in productie!

Wij bieden:

 • een fulltime stage bij een groeiend bedrijf gespecialiseerd in complexe onderzoeken en online talentontwikkeling
 • een team waarin je samenwerkt met net zulke slimme, leuke en eigenzinnig mensen als jij
 • open en goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Zoals onze dagelijks verzorgde lunch in eigen kantine en gezellige vrijdagmiddagborrel
 • 27 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime stage
 • een riante stagevergoeding

 Waar schrijf ik me in?!

Solliciteren? Gewoon doen! Vul vooral het sollicitatieformulier in. Of mail je cv naar hrm@parantion.nl. Bellen mag ook altijd. 0570-234567 en vraag naar Daniëlle of Bas.

We zien je snel bij ons op kantoor!

Stuur je motivatie!