Development afstudeerder!

Jij bent er helemaal klaar voor, een fantastische afstudeerstage bij Parantion! Waar jij als jonge professional je expertise en vaardigheden verder gaat ontwikkelen. En waar je meebouwt aan de ontwikkeling van onze applicaties, samen met je collega’s. Je leert werken met de nieuwste technieken die je toepast om onze applicaties nog beter te maken dan dat ze al zijn. Tijdens je afstuderen werk je aan je eigen project die je naar eigen inzicht uitvoert. Je werkt daarbij nauw samen met het Developmentteam en stemt ook zaken af met de teams  Sales en Support voor een perfect verloop van de sprint. Een heel dynamische afstudeerstage dus.

Stages bij Parantion

Je doet je afstudeerstage binnen een organisatie waar veel gebeurt. Samen met het team ontwikkel je, als je binnenkort bij ons je afstudeert, een fantastisch en interessante eindproduct. Dat komt omdat development bij Parantion wordt gedreven door innovatie. En je loopt stage bij een gedreven clubje in Deventer dat voor hele grote en belangrijke klanten werkt. Je doet dat met de nieuwste technieken, samen met een gedreven team collega’s, een eigen Scrum aanpak en je levert een belangrijke bijdrage aan onze webapplicaties. Misschien is nog wel het leukste dat je iedere middag met z’n allen aan de lunchtafel zit.

Hoe een (normale) dag eruit ziet (zonder coronamaatregelen)

’s Morgens, als iedereen binnen is, beginnen jullie met de dagelijkse stand up. Iedereen vertelt wat ze vandaag gaan doen en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben. Daarna ga je aan de slag met je eigen project. Tussendoor overleg met een collega over een issue. Jullie bedenken samen wat het kan zijn en komen uiteindelijk tot de oplossing. In de middag heb je een gesprekje met Bas, je begeleider. Jullie bespreken tijdens een kopje koffie hoe het tot zo ver gaat en waar je hulp bij nodig hebt. Voor aankomende week staat het Developmentoverleg gepland. Meteen een goed moment om al even een korte presentatie te geven over wat je tot nu toe al hebt gedaan.

Vrijdagmiddag is het NERD-dag: een Never Ending Research and Development dag. Samen met je collega’s kijk je naar nieuwe technieken, bruikbaarheid en gekke tooltjes. Samen doen jullie inspiratie op voor nieuwe ideeën.

Iedere middag lunch je samen met je collega’s in de kantine. Lunch hoef je zelf niet mee te nemen, dat is allemaal al voor je geregeld. Op donderdag maken we zelf onze traditionele panini’s. En misschien maak je die zelf ook nog een keer 😉. Vrijdag is de vette hapdag en wordt er aan het einde van de dag met iedereen geborreld. Biertje, wijntje, hapje. Veel gezelligheid, daar houden we van! Zeker na een week hard werken. Misschien organiseren we ook nog een gamenight met collega’s! Bestellen we ook meteen even pizza.

De afstudeeropdracht: Visualiseer de data met behulp van Business Intelligence

De laatste jaren heeft Parantion een grote slag gemaakt in de ontwikkelingen van de applicaties Easion, Scorion en Groeidocument. Door de wensen van vele grote klanten, blijven de ontwikkelingen volop aan de gang en komen er steeds meer nieuwe dingen bij kijken.

Credo van Parantion is “Alles is een variabele”. Op basis hiervan is een datamodel bedacht en opgezet die dit ondersteunt. Parantion ervaart nog dagelijks de enorme voordelen van deze flexibele, generieke wijze van data definities en inhoud. In november 2020 gaat het datamodel haar 10-jarig jubileum vieren!

Het enorme voordeel van het datamodel heeft ook een schaduwkant….. Van de CRUD zijn de CUD goed te doen. Echter de R is complex, omdat alle variabelen door elkaar staan in maar een beperkt aantal tabellen. Tabellen met enorme aantallen gegevens. Daarbij komt dat iedere variabele gepaard gaat met een behoorlijke set aan contextgegevens. Deze contextgegevens zijn -en dat zal geen verrassing zijn- ook variabelen. Als we dan ook nog van iedere variabele versies bijhouden en ook of een variabele gezien is of niet en of een variabele mogelijk gewist is…. dan geeft dat wel aan hoe complex een betrouwbare, actuele R op een variabele of combinatie van variabelen is.

Hier ligt dan ook de uitdaging van de opdracht. Ga op basis van het bestaande generieke datamodel een analyse doen hoe de data op een 100% betrouwbare, (near) realtime en snelle wijze beschikbaar te stellen.

Ga na de analyse een systeem ontwikkelen waarbij data, optioneel op basis van een of meerdere selecties/filters, uit de generieke tabellen wordt geëxtraheerd, vervolgens in een gedefinieerde en breed toepasbare “datalaag” worden gezet. Deze datalaag is vervolgens de input voor de Parantion applicaties en als nice to have zou het ook direct voer moeten zijn voor externe BI-tools.

Wij bieden:

  • een fulltime afstudeerstage bij een groeiend bedrijf gespecialiseerd in complexe onderzoeken en online talentontwikkeling
  • een team waarin je samenwerkt met net zulke slimme, leuke en eigenzinnig mensen als jij
  • open en goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Zoals onze dagelijks verzorgde lunch in eigen kantine en gezellige vrijdagmiddagborrel
  • 27 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime stage
  • een riante afstudeervergoeding

 Waar schrijf ik me in?!

Solliciteren? Gewoon doen! Vul vooral het sollicitatieformulier in. Of mail je cv naar hrm@parantion.nl. Bellen mag ook altijd. 0570-234567 en vraag naar Anne of Roel.

We zien je snel bij ons op kantoor!

Stuur je motivatie!