Development afstudeerder!

Jij bent er helemaal klaar voor, een fantastische afstudeerstage bij Parantion! Waar jij als jonge professional je expertise en vaardigheden verder gaat ontwikkelen. En waar je meebouwt aan de ontwikkeling van onze applicaties, samen met je collega’s. Je leert werken met de nieuwste technieken die je toepast om onze applicaties nog beter te maken dan dat ze al zijn. Tijdens je afstuderen werk je aan je eigen project die je naar eigen inzicht uitvoert. Je werkt daarbij nauw samen met het Developmentteam en stemt ook zaken af met de teams  Sales en Support voor een perfect verloop van de sprint. Een heel dynamische afstudeerstage dus.

Stages bij Parantion

Je doet je afstudeerstage binnen een organisatie waar veel gebeurt. Samen met het team ontwikkel je, als je binnenkort bij ons je afstudeert, een fantastisch en interessante eindproduct. Dat komt omdat development bij Parantion wordt gedreven door innovatie. En je loopt stage bij een gedreven clubje in Deventer dat voor hele grote en belangrijke klanten werkt. Je doet dat met de nieuwste technieken, samen met een gedreven team collega’s, een eigen Scrum aanpak en je levert een belangrijke bijdrage aan onze webapplicaties. Misschien is nog wel het leukste dat je iedere middag met z’n allen aan de lunchtafel zit.

Hoe jouw dag eruit ziet

’s Morgens, als iedereen binnen is, beginnen jullie met de dagelijkse stand up. Iedereen vertelt wat ze vandaag gaan doen en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben. Daarna ga je aan de slag met je eigen project. Tussendoor overleg met een collega over een issue. Jullie bedenken samen wat het kan zijn en komen uiteindelijk tot de oplossing. In de middag heb je een gesprekje met Bas, je begeleider. Jullie bespreken tijdens een kopje koffie hoe het tot zo ver gaat en waar je hulp bij nodig hebt. Voor aankomende week staat het Developmentoverleg gepland. Meteen een goed moment om al even een korte presentatie te geven over wat je tot nu toe al hebt gedaan.

Vrijdagmiddag is het NERD-dag: een Never Ending Research and Development dag. Samen met je collega’s kijk je naar nieuwe technieken, bruikbaarheid en gekke tooltjes. Samen doen jullie inspiratie op voor nieuwe ideeën.

Iedere middag lunch je samen met je collega’s in de kantine. Lunch hoef je zelf niet mee te nemen, dat is allemaal al voor je geregeld. Op donderdag maken we zelf onze traditionele panini’s. En misschien maak je die zelf ook nog een keer 😉. Vrijdag is de vette hapdag en wordt er aan het einde van de dag met iedereen geborreld. Biertje, wijntje, hapje. Veel gezelligheid, daar houden we van! Zeker na een week hard werken. Misschien organiseren we ook nog een gamenight met collega’s! Bestellen we ook meteen even pizza.

De afstudeeropdracht: Integratie Scorion in de landelijke Flexibele en Persoonlijke Leeromgeving (FPLO)

Als student krijg je te maken met een lappendeken aan applicaties gedurende je studie. Je word geregistreerd in een SIS, je voert opdrachten uit vanuit een ELO, je levert digitaal opdrachten in, in verschillende applicaties en meet doorlopend je kwantitatieve en kwalitatieve voortgang onder andere via de Parantion applicatie Scorion.

Het Flexibele en Persoonlijke Leeromgeving initiatief van Surf heeft gedefinieerd hoe de lappen uit het deken met elkaar moeten gaan communiceren om ervoor te zorgen dat het voor de gebruikers – jij dus – allemaal naadloos aan elkaar verbonden wordt. Parantion heeft in de afgelopen zomer meegedaan met een “Challange” om Scorion onderdeel te laten zijn van deze FPLO. Dit was een succesvolle eerste ontdekking. Nu is het zaak om te onderzoeken welke standaarden essentieel zijn voor Scorion om een volledig integraal onderdeel te zijn van de deken. Denk aan standaarden als LTI , xAPI, ooAPI, SAML, OAuth en QTI.

Na het onderzoek wordt gevraagd om een concrete integratie van Scorion te realiseren. Dus ontwikkelen van back-end en/of front-end software voor ondersteunen van de standaarden. Een totale integratie is wel erg veel gevraagd en er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden….. of misschien een mooie opdracht om in een koppel uit te voeren.

Jouw taak:

Onderzoek de standaarden die in het “White paper” van Surf zijn benoemd en bepaal/definieer waar onze Scorion applicatie minimaal aan moet voldoen. Ga vervolgens in afstemming met de stakeholders de prioriteiten bepalen en beschrijf de gewenste aanpassingen voor de Scorion applicatie. Ontwikkel via de scrum aanpak vervolgens één of meerdere componenten/plug-ins/adapters of hoe het ook mag gaan heten. Alles natuurlijk goed getest, netjes gedocumenteerd en volledig in versiebeheer onder gebracht.

Welke opdrachten ga je uitvoeren:

 • Opstellen van Plan van Aanpak (onderzoek, prioriteiten, requirements, planning, realisatie, uitrol, etc.)
 • Onderzoek naar de standaarden en bepalen welke voor Scorion van toepassing zijn.
 • Requirementsanalyse voor de te ondersteunen/ontwikkelen standaarden
 • Realisatie van één of meerdere standaarden op basis van de prioriteiten
 • Integratie binnen de Scorion applicatie
 • Testen en documenteren.

Wat ga je opleveren?

Een beschrijving van de (minimale) set van standaarden waaraan Scorion moet voldoen om volledig  integraal onderdeel te zijn van een FPLO. Uit de set minimaal één standaard realiseren in de Scorion applicatie.

Jouw eindproduct is een operationeel analysesysteem waarmee Parantion inzicht heeft in welke patronen de gebruikers afleggen in haar applicaties.

Wij bieden:

 • een fulltime afstudeerstage bij een groeiend bedrijf gespecialiseerd in complexe onderzoeken en online talentontwikkeling
 • een team waarin je samenwerkt met net zulke slimme, leuke en eigenzinnig mensen als jij
 • open en goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Zoals onze dagelijks verzorgde lunch in eigen kantine en gezellige vrijdagmiddagborrel
 • 27 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime stage
 • een riante afstudeervergoeding

Waar schrijf ik me in?!

Deze opdracht is helaas al ingevuld en dus niet meer beschikbaar. Wie weet zit vind je hier nog een andere leuke opdracht. Zit er geen passende opdracht tussen? Geen probleem, dan gaan we samen met jou op zoek naar een opdracht die wel bij je past.