Voor het team Customer Care zijn we op zoek naar een afstudeerder die een commerciële HBO of Bachelor opleiding volgt in de richting van Bedrijfskunde, Small Business, Marketing en/of Communicatie, etc. Iemand die zich graag bezig houdt met klanttevredenheid en ons adviseert over  hoe wij onze klanttevredenheid kunnen optimaliseren.  

Het team Customer Care ondersteunt Sales bij het opstarten van projecten, zoals het inrichten en testen van de digitale omgevingen en de implementatie hiervan bij de klant. We bieden slimme oplossingen op basis van de modulaire functionaliteiten die de tools bieden. Daarnaast zijn we vraagbaak voor klanten op het moment dat ze ergens niet uitkomen en denken we mee over toekomstige oplossingen in de tools zelf 

Als team kijken we continu naar hoe we een blije klant nog blijer kunnen maken. Een klant die na ieder contactmoment denkt: deze gasten snappen wat ik nodig heb en komen met een goede oplossing voor mijn vraag of probleem. De klant voelt zich gehoord en waardeert ons voor onze inzet.  

We evalueren de klanttevredenheid o.a. tijdens ons wekelijks teamoverleg, en na iedere projectoplevering om te kijken naar hoe tevreden de klant is over het proces en de oplevering zelf. Voor Customer Care is het vooral belangrijk dat de klant krijgt opgeleverd wat hij of zij verwacht: hebben we goed geluisterd naar wat de klant wil. Het gaat niet alleen om hoe snel we een klantvraag afhandelen en hoe efficiënt we dat doen, maar vooral om wat de klant vindt van de manier waarop wij dat doen en of de klant hier ook echt blij van wordt.  

Wat ga je doen? 

Voor jou de opdracht om voor ons te onderzoeken en een advies te geven over hoe Customer Care de tevredenheid van de klant kan optimaliseren.  

  • Breng de belangrijkste elementen van tevredenheid van klanten in het CC proces in kaart. 
  • Zoek uit wat de best practices en trends zijn op het gebied van klanttevredenheid. Bijvoorbeeld door te onderzoeken wat andere bedrijven doen die klanttevredenheid hoog op hun lijst hebben staan, of bedrijven die als zeer klantvriendelijk worden ervaren. Wat kunnen wij daarvan leren en hoe kunnen wij dat op een praktische manier toepassen?  
  • Geef op basis van wat je hebt onderzocht, onderbouwde en praktische adviezen die wij die kunnen toepassen binnen onze werkwijze om de klantentevredenheid te optimaliseren.  
  • Vervolgens ga je de vertaalslag implementeren binnen het CC proces.  

Wij bieden 

  • Een fulltime afstudeerstage bij een groeiend bedrijf gespecialiseerd in complexe onderzoeken en online talentontwikkeling 
  • Een team waarin je samenwerkt met net zulke slimme, leuke en eigenzinnig mensen als jij 
  • Open en goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Zoals onze dagelijks verzorgde lunch in eigen kantine en gezellige vrijdagmiddagborrel 
  • 27 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime stage 
  • Een mooie stagevergoeding.  

Waar schrijf ik me in? 

Solliciteren? Gewoon doen! Vul vooral het sollicitatieformulier in. Of mail je cv naar hrm@parantion.nl. Bellen mag ook altijd. 0570-234567 en vraag naar Daniëlle of Floor. 

 

We zien je snel bij ons op kantoor!