Development afstudeerder!

Jij bent er helemaal klaar voor, een fantastische afstudeerstage bij Parantion! Waar jij als jonge professional je expertise en vaardigheden verder gaat ontwikkelen. En waar je meebouwt aan de ontwikkeling van onze applicaties, samen met je collega’s. Je leert werken met de nieuwste technieken die je toepast om onze applicaties nog beter te maken dan dat ze al zijn. Tijdens je afstuderen werk je aan je eigen project die je naar eigen inzicht uitvoert. Je werkt daarbij nauw samen met het Developmentteam en stemt ook zaken af met de teams  Sales en Support voor een perfect verloop van de sprint. Een heel dynamische afstudeerstage dus.

Stages bij Parantion

Je doet je afstudeerstage binnen een organisatie waar veel gebeurt. Samen met het team ontwikkel je, als je binnenkort bij ons je afstudeert, een fantastisch en interessante eindproduct. Dat komt omdat development bij Parantion wordt gedreven door innovatie. En je loopt stage bij een gedreven clubje in Deventer dat voor hele grote en belangrijke klanten werkt. Je doet dat met de nieuwste technieken, samen met een gedreven team collega’s, een eigen Scrum aanpak en je levert een belangrijke bijdrage aan onze webapplicaties. Misschien is nog wel het leukste dat je iedere middag met z’n allen aan de lunchtafel zit.

Hoe jouw dag eruit ziet

’s Morgens, als iedereen binnen is, beginnen jullie met de dagelijkse stand up. Iedereen vertelt wat ze vandaag gaan doen en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben. Daarna ga je aan de slag met je eigen project. Tussendoor overleg met een collega over een issue. Jullie bedenken samen wat het kan zijn en komen uiteindelijk tot de oplossing. In de middag heb je een gesprekje met Bas, je begeleider. Jullie bespreken tijdens een kopje koffie hoe het tot zo ver gaat en waar je hulp bij nodig hebt. Voor aankomende week staat het Developmentoverleg gepland. Meteen een goed moment om al even een korte presentatie te geven over wat je tot nu toe al hebt gedaan.

Vrijdagmiddag is het NERD-dag: een Never Ending Research and Development dag. Samen met je collega’s kijk je naar nieuwe technieken, bruikbaarheid en gekke tooltjes. Samen doen jullie inspiratie op voor nieuwe ideeën.

Iedere middag lunch je samen met je collega’s in de kantine. Lunch hoef je zelf niet mee te nemen, dat is allemaal al voor je geregeld. Op donderdag maken we zelf onze traditionele panini’s. En misschien maak je die zelf ook nog een keer 😉. Vrijdag is de vette hapdag en wordt er aan het einde van de dag met iedereen geborreld. Biertje, wijntje, hapje. Veel gezelligheid, daar houden we van! Zeker na een week hard werken. Misschien organiseren we ook nog een gamenight met collega’s! Bestellen we ook meteen even pizza.

 De afstudeeropdracht: Automated front-end testing

Onze applicaties Easion en Scorion vragen altijd om maatwerk. Elke klanten is uniek en vraagt om specifieke eisen en wensen. Dit betekent dat er bij elke opdracht een project wordt opgezet om de applicatie zo in te richten dat het perfect aansluit op de behoefte van klant.

De afdeling Support & Projecten is onder andere bezig met de inrichting van de omgeving van de applicatie en het testen daarvan. Zij zorgen ervoor dat alles werkt zoals het moet werken. Testen doet het team aan de hand van testcases en regressietesten die zij zelf inregelen. Het kost Support veel tijd om speciale testcases te maken en om de regressietesten uit te voeren.

Daarom willen we nu een volgende stap maken naar automatisch testen om het testproces te optimaliseren. Hierdoor door kan Support periodieke testen draaien. En wordt het voor hun mogelijk om eenvoudig (unieke) testcases bouwen en regressietesten uitvoeren zonder technische kennis nodig te hebben. Zij hoeven alleen functioneel naar het probleem te kijken. Op deze manier wordt de doorlooptijd van de projecten verkort en houdt het team meer tijd over voor andere werkzaamheden.

 Jouw taak

Voor jou de opdracht om het automatische testsysteem voor onze applicaties te ontwerpen, bouwen en implementeren. Van belang is dat Support met beperkte technische kennis de tescases kan bouwen en regressietesten kan uitvoeren. Het systeem dient dan ook zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn.

Welke opdrachten ga je uitvoeren?

 • Requirementsanalyse voor de met name de gewenste functionaliteit
 • Opstellen van de projectplanning
 • Onderzoek en advies naar de best passende mogelijkheid om de automatische testen in te richten.
 • Keuze maken van de te hanteren programmeertaal en frameworks
 • Opstellen van een testplan en uitvoeren van testen
 • Periodieke sprintoplevering om de projectvoortgang af te stemmen
 • Realisatie van het automated front-end testingsysteem
 • Hanteren versiebeheersysteem GIT

Wat ga je opleveren?

Je eindproduct is een operationeel testsysteem voor het uitvoeren en beheren van de testen. En het is een tool die Support ondersteunt om op een eenvoudige manier testcases te maken en uit te voeren voor de optimalisatie van de werking van de testflow.

Wij bieden:

 • een fulltime afstudeerstage bij een groeiend bedrijf gespecialiseerd in complexe onderzoeken en online talentontwikkeling
 • een team waarin je samenwerkt met net zulke slimme, leuke en eigenzinnig mensen als jij
 • open en goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Zoals onze dagelijks verzorgde lunch in eigen kantine en gezellige vrijdagmiddagborrel
 • 27 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime stage
 • een riante afstudeervergoeding

Waar schrijf ik me in?!

Deze opdracht is helaas al ingevuld en dus niet meer beschikbaar. Wie weet zit vind je hier nog een andere leuke opdracht. Zit er geen passende opdracht tussen? Geen probleem, dan gaan we samen met jou op zoek naar een opdracht die wel bij je past.