Development afstudeerder!

Jij bent er helemaal klaar voor, een fantastische afstudeerstage bij Parantion! Waar jij als jonge professional je expertise en vaardigheden verder gaat ontwikkelen. En waar je meebouwt aan de ontwikkeling van onze applicaties, samen met je collega’s. Je leert werken met de nieuwste technieken die je toepast om onze applicaties nog beter te maken dan dat ze al zijn. Tijdens je afstuderen werk je aan je eigen project die je naar eigen inzicht uitvoert. Je werkt daarbij nauw samen met het Developmentteam en stemt ook zaken af met de teams  Sales en Support voor een perfect verloop van de sprint. Een heel dynamische afstudeerstage dus.

Stages bij Parantion

Je doet je afstudeerstage binnen een organisatie waar veel gebeurt. Samen met het team ontwikkel je, als je binnenkort bij ons je afstudeert, een fantastisch en interessante eindproduct. Dat komt omdat development bij Parantion wordt gedreven door innovatie. En je loopt stage bij een gedreven clubje in Deventer dat voor hele grote en belangrijke klanten werkt. Je doet dat met de nieuwste technieken, samen met een gedreven team collega’s, een eigen Scrum aanpak en je levert een belangrijke bijdrage aan onze webapplicaties. Misschien is nog wel het leukste dat je iedere middag met z’n allen aan de lunchtafel zit.

Hoe jouw dag eruit ziet

’s Morgens, als iedereen binnen is, beginnen jullie met de dagelijkse stand up. Iedereen vertelt wat ze vandaag gaan doen en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben. Daarna ga je aan de slag met je eigen project. Tussendoor overleg met een collega over een issue. Jullie bedenken samen wat het kan zijn en komen uiteindelijk tot de oplossing. In de middag heb je een gesprekje met Bas, je begeleider. Jullie bespreken tijdens een kopje koffie hoe het tot zo ver gaat en waar je hulp bij nodig hebt. Voor aankomende week staat het Developmentoverleg gepland. Meteen een goed moment om al even een korte presentatie te geven over wat je tot nu toe al hebt gedaan.

Vrijdagmiddag is het NERD-dag: een Never Ending Research and Development dag. Samen met je collega’s kijk je naar nieuwe technieken, bruikbaarheid en gekke tooltjes. Samen doen jullie inspiratie op voor nieuwe ideeën.

Iedere middag lunch je samen met je collega’s in de kantine. Lunch hoef je zelf niet mee te nemen, dat is allemaal al voor je geregeld. Op donderdag maken we zelf onze traditionele panini’s. En misschien maak je die zelf ook nog een keer 😉. Vrijdag is de vette hapdag en wordt er aan het einde van de dag met iedereen geborreld. Biertje, wijntje, hapje. Veel gezelligheid, daar houden we van! Zeker na een week hard werken. Misschien organiseren we ook nog een gamenight met collega’s! Bestellen we ook meteen even pizza.

De afstudeeropdracht: Analytics 2.0

Bij onze nieuwe generatie van de webapplicaties Easion en Scorion hebben we een grote slag gemaakt op het gebruikersgemak van de applicaties. Intuïtie speelt hierin een belangrijke rol. Omdat we continu willen innoveren, willen we de webapplicaties de komende tijd een op een aantal punten verder  ontwikkelen.

Het gebruikersgemak is, naast veiligheid, een van de belangrijkste eisen van onze applicaties. Hoewel we al een aantal grote stappen hebben gemaakt in de gebruiksvriendelijkheid blijkt er nog steeds een groot verschil te zijn in hoe de gebruiker de webapplicatie ervaart ten opzichte van de ontwikkelaars -wij dus. Dit blijkt onder andere uit onze gebruikerstests, waarbij gebruikers andere routes afleggen door de applicatie dan wij in eerste instantie zouden verwachten. Dit betekent inefficiëntie voor de gebruiker die van invloed is op de ervaring van de kwaliteit van de tool.

Jouw taak:

Maak het gedrag van de gebruikers inzichtelijk en breng patronen in kaart om vervolgens de gebruiksvriendelijkheid van onze applicaties te optimaliseren op basis van jouw bevindingen. De applicaties draaien op een gezamenlijke basis.

Welke acties voert een gebruiker uit? Welke patronen lijken op elkaar? En welke volgen elkaar op? Wat gaat goed en wat kan beter?

Welke opdrachten ga je uitvoeren:

 • Requirementsanalyse voor de met name de gewenste functionaliteit
 • Opstellen van de projectplanning
 • Onderzoek en advies naar de best passende mogelijkheid om de patronen te herkennen
 • Onderzoek en advies naar manieren om deze data te analyseren
 • Integratie van het meetsysteem
 • Realisatie van het weergavesysteem

Wat ga je opleveren?

Jouw eindproduct is een operationeel analysesysteem waarmee Parantion inzicht heeft in welke patronen de gebruikers afleggen in haar applicaties.

Wij bieden:

 • een fulltime afstudeerstage bij een groeiend bedrijf gespecialiseerd in complexe onderzoeken en online talentontwikkeling
 • een team waarin je samenwerkt met net zulke slimme, leuke en eigenzinnig mensen als jij
 • open en goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Zoals onze dagelijks verzorgde lunch in eigen kantine en gezellige vrijdagmiddagborrel
 • 27 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime stage
 • een riante afstudeervergoeding

 Waar schrijf ik me in?!

Solliciteren? Gewoon doen! Vul vooral het sollicitatieformulier in. Of mail je cv naar hrm@parantion.nl. Bellen mag ook altijd. 0570-234567 en vraag naar Daniëlle of Bas.

We zien je snel bij ons op kantoor!

 

Stuur je motivatie!