Organisatie

Organisatie: Scale-up

‘Als je het kunt dromen, kun je het ook maken’, dat is ons motto. Hier begint ons verhaal. In 1999, toen het internet zijn intrede nam.

Roel Smabers en Roelf Sluman zijn op de vooravond van de eerste ‘internetzeepbel’ Parantion begonnen. Roelf als boekenschrijver en internetgoeroe en Roel als organisator en visionair op ontwikkeling van mens en maatschappij. Ze hadden een gezamenlijke passie voor ontwikkeling en innovatie en wilden de verbinding tussen de mens en de techniek van het internet leggen.

De ‘zeepbel’ had een behoorlijke impact op de jonge Startup. Je kunt je nu bijna niet meer voorstellen, maar mensen zagen in 2003-2004 internet even helemaal niet meer zitten. Toch gingen wij stug door omdat we geloofden in onze missie: data als bron voor inzicht in gedrag en persoonlijke ontwikkeling. Vanaf 2005 groeit het bedrijf voor het eerst. Er komen ieder jaar een paar mensen bij. In 2006 kwamen Bas Aalpoel en Robert Smeenk bij Parantion werken. Bas zorgde als kersvers directielid voor een veilige, innovatieve infrastructuur en Robert voor de onderwijskundige visie. Samen met Roel legden ze de eerste digitale stenen voor Scorion. En af en toe was het ook best lastig uit te leggen, want het ed-techconcept bestond toen nog niet net als ‘programmatisch toetsen’. We begonnen in 2008 met de ontwikkeling van Scorion, dat nu is uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor onderwijs instellingen en bedrijven.

Inmiddels heeft Parantion zich ontwikkeld als zeer belangrijke speler en marktleider in digitale (ontwikkel)portfolio’s. De passie voor ontwikkeling van mensen, innovatie en technologie en de behoefte om kennis als basis te gebruiken voor het maken van keuzes, zijn nog steeds terug te vinden in het DNA van de onderneming.

Inmiddels is Parantion van Start-up naar Scale-up doorgegroeid. In eigen land zijn we marktleider als platform voor programmatisch toetsen en flexibel en persoonlijk onderwijs. Maar we zijn inmiddels ook in een aantal landen om ons heen met steeds meer projecten bezig.

Tools

Bij Parantion maken we mooie en functionele softwareproducten en zijn we altijd op zoek naar verbetering. We vinden het daarbij belangrijk om verbinding te houden met de toekomst. Parantion wordt dan ook gezien als een van de meest innovatieve ed-techbedrijven in ons land.

We zijn hard op weg om een leidende positie in te nemen in het (medisch) onderwijs met het e-portfolio voor geneeskunde, medische opleidingen, Aios, medisch specialisten, maar ook voor reguliere opleidingen in het hoger onderwijs. Daarnaast is Parantion ook vertegenwoordigd in alle andere onderwijssectoren, waaronder het basisonderwijs (www.groeidocument.nl). Met apps en responsieve websites worden soms zeer uitgebreide opleidingen, eenvoudig toegankelijk en zijn complexe enquêtes (www.easion.nl) toch gemakkelijk in te vullen.

Privacy & Veiligheid

Wij zijn ISO:27001 en NEN:7510 gecertificeerd. Daarmee voldoen ons bedrijf en onze tools aan de hoogste norm op het gebied van informatiebeveiliging. De genomen maatregelen in het kader van de ISO- en NEN-certificering hebben betrekking op de volgende deelgebieden: organiseren van informatiebeveiliging, veilig personeel, beheer van bedrijfsmiddelen, toegangsbeveiliging, cryptografie, fysieke beveiliging, beveiliging van de omgeving, beveiliging bedrijfsvoering, communicatiebeveiliging, onderhoud en ontwikkeling van informatiesystemen, leveranciersrelaties, beheer van beveiligingsincidenten, bedrijfscontinuïteit en naleving. We werken uiteraard met bewerkingsovereenkomsten en hebben de plicht als bewerker om zorgvuldig en veilig met informatie om te gaan.