Organisatie

Organisatie

‘Als je het kunt dromen, kun je het ook maken’, dat is ons motto. Hier begint ons verhaal. In 1999, toen het internet zijn intrede nam.

Roel Smabers en Roelf Sluman zijn op de vooravond van de eerste ‘internetzeepbel’ Parantion begonnen. Roelf als boekenschrijver en internetgoeroe en Roel als organisator en visionair op ontwikkeling van mens en maatschappij. Ze hadden een gezamenlijke passie voor ontwikkeling en innovatie en wilden de verbinding tussen de mens en de techniek van het internet leggen.

Waar het internet nu bijna onmisbaar is, begreep men eind vorige eeuw niet waar Roel en Roelf met hun bedrijf heen gingen: ‘Wat jullie willen doen kan toch helemaal niet?’ En af en toe was het ook best lastig uit te leggen, want het ed-techconcept bestond toen nog niet.

Roel en Roelf bleven ontwikkelen en innoveren en met de tijd begon men het steeds beter te begrijpen. In 2006 heeft Bas Aalpoel het stokje van Roelf overgenomen en is de tweede fase van de ontwikkeling van Parantion in gang gezet. Met de komst van onderwijskundige Robert Smeenk als een van de eigenaren is Parantion verder gegroeid.

Inmiddels heeft Parantion zich ontwikkeld als belangrijke speler en op sommige punten zelfs als marktleider in online onderzoek en digitale (ontwikkel)portfolio’s. De passie voor ontwikkeling van mensen, innovatie en technologie en de behoefte om kennis als basis te gebruiken voor het maken van keuzes, zijn nog steeds terug te vinden in het DNA van de onderneming.

Tools

Bij Parantion maken we mooie en functionele softwareproducten en zijn we altijd op zoek naar verbetering. We vinden het daarbij belangrijk om verbinding te houden met de toekomst. Parantion wordt dan ook gezien als een van de meest innovatieve ed-techbedrijven in ons land.

We zijn hard op weg om een leidende positie in te nemen in het (medisch) onderwijs met het e-portfolio voor geneeskunde, medische opleidingen, Aios, medisch specialisten, maar ook voor reguliere opleidingen in het hoger onderwijs. Daarnaast is Parantion ook vertegenwoordigd in alle andere onderwijssectoren, waaronder het basisonderwijs (www.groeidocument.nl). Met apps en responsieve websites worden soms zeer uitgebreide opleidingen, eenvoudig toegankelijk en zijn complexe enquêtes (www.easion.nl) toch gemakkelijk in te vullen.

Privacy & Veiligheid

Wij zijn ISO:27001 en NEN:7510 gecertificeerd. Daarmee voldoen ons bedrijf en onze tools aan de hoogste norm op het gebied van informatiebeveiliging. De genomen maatregelen in het kader van de ISO- en NEN-certificering hebben betrekking op de volgende deelgebieden: organiseren van informatiebeveiliging, veilig personeel, beheer van bedrijfsmiddelen, toegangsbeveiliging, cryptografie, fysieke beveiliging, beveiliging van de omgeving, beveiliging bedrijfsvoering, communicatiebeveiliging, onderhoud en ontwikkeling van informatiesystemen, leveranciersrelaties, beheer van beveiligingsincidenten, bedrijfscontinuïteit en naleving. We werken uiteraard met bewerkingsovereenkomsten en hebben de plicht als bewerker om zorgvuldig en veilig met informatie om te gaan.