Parantion behaalt wederom ISO:27001 en NEN:7510 certificaten

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Geen categorie

Uw data was goed beveiligd bij Parantion. En opnieuw heeft Certificeringsbureau Dekra ons opnieuw de certificaten voor ISO:27001 en NEN:7510 verleend. Officieel moeten we het rapport nog ontvangen, maar met NUL tekortkomingen en slechts enkele aanbevelingen lieten de 2 auditoren aan dat het certificaat ‘wel wordt verlengd’.

Ze waren zelfs aangenaam verrast omdat een belangrijk onderdeel, de penetratietest die door een zeer gerenommeerd bureau is uitgevoerd, eveneens NUL bevindingen in de classificatie ‘hoog of urgent’ opleverde. Het harde werken door alle Parantionners, maar met name Michiel en Edine, wordt dus kennelijk beloond. We hebben dan ook de afgelopen maanden zo’n 54 security maatregelen opnieuw bekeken en verzwaard.

De eerste ISO-certificeringsronde werd door Dekra vooral gekeken naar de algehele procedures, systemen en verwerking van data en documenten. Deze keer werd vooral op leveranciers, risico’s en de differentiatie in de toegang tot vertrouwelijke gegevens ingezoomd.

Databeveiliging hoog in het vaandel

Of we nu stil gaan zitten als het gaat om beveiliging? Zeker niet. Parantion heeft beveiliging van data juist opgenomen als een van de strategische doelen. Vandaar dat we ook nu komen met een gratis tool voor onderzoekers en studenten die wél vertrouwelijk met uw verzamelde data en de respondenten omgaat.

‘Gratis’ tools

Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat veilig opslaan van gegevens slechts 1 aspect is, maar dat uw privacy eigenlijk nog veel belangrijker is. De zogenaamd gratis tools die nu door de meeste mensen worden gebruikt, kosten geen geld. Maar u betaalt de tool door akkoord te gaan met het gebruik van verzamelde data of het doorverkopen van de emailadressen van uw respondenten. U komt daar pas achter nadat u de 80 pagina’s voorwaarden hebt doorgespit. Parantion heeft in haar missie staan uw data veilig op te slaan en tevens uw privacy echt serieus te nemen.

Meer informatie over onze databeveiliging? Kijk dan verder op onze website, www.parantion.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *