Functionaris gegevensbescherming (ZZP of Freelance)

Bij Parantion zijn wij opzoek naar een zzp’er of freelancer die ons één dag in de week kan ondersteunen als Functionaris Gegevensbescherming voor ons ISO:27001-certificaat.

Dataveiligheid hebben wij hoog in het vaandel bij Parantion. Wij zijn ISO:27001 en NEN:7510 gecertificeerd. Daarmee voldoet ons bedrijf en onze tools aan de hoogste norm op het gebied van informatiebeveiliging.

Wie zijn we?
Parantion is een professioneel, (internationaal) snelgroeiend en vooral ook gezellig bedrijf met een passie voor de ontwikkeling van mensen, innovatie en technologie.

Onze missie is betekenisvol zijn en impact maken op de kwaliteit van het onderwijs. Wij vinden dat inzicht in data leidt tot ontwikkeling. Dat doen wij al meer dan 10 jaar met ons Scorion-platform. Wij geloven niet in een lijst met cijfers maar in een visuele weergave van de ontwikkeling van studenten. Met Scorion krijgen onze klanten zicht op de ontwikkeling, ideeën of voortgang van mensen. In Scorion wordt data verzameld door alle opleidingsactiviteiten en feedback digitaal vast te leggen. Als student kan je je voortgang terugzien op een dashboard. Op dit dashboard staan grafieken maar ook de gegeven feedback. Opleidingen die veel gebruik maken van ‘onderwijs in de praktijk’ maken vooral gebruik van Scorion.

Inmiddels heeft Parantion zich ontwikkeld als zeer belangrijke speler en marktleider in digitale (ontwikkel)portfolio’s. In eigen land zijn we marktleider als platform voor programmatisch toetsen en flexibel en persoonlijk onderwijs. Maar Internationaal gaan we ook hard. Buiten Nederland zijn we actief in Duitsland, Verenigde Staten en Zuid Afrika. Hier wordt Scorion door toonaangevende universiteiten zoals Charité en KCU gebruikt voor opleidingen zoals Geneeskunde, Tandheelkunde en Verloskunde.

Parantion levert niet alleen software, maar is door de jarenlange ervaring ook expert op het gebied van het implementeren van onderwijsvernieuwingen. Met onze kennis, expertise en software brengen wij letterlijk de innovatieve onderwijsvisies van opleidingen tot leven!

Wat ga je doen als functionaris gegevensbescherming?

Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit:

  • Het controleren van de BIV-meldingen, deze bespreekbaar maken in de organisatie en zo nodig toezien op genomen maatregelen;
  • Het voorbereiden en voorzitten van de IBMF-overleggen;
  • Contact onderhouden met interne en externe partijen;
  • Het voorbereiden en voorzitten van de overleggen met de IB-verantwoordelijken;
  • Het uitvoeren van de interne audits en het voorbereiden van de externe audits;
  • Je voert de risicoanalyse en directiebeoordeling uit;
  • Je zorgt voor bewustzijn in de organisatie door bijvoorbeeld security awareness-sessies.

Onze tool voldoet aan de hoogste eisen van het ISO:27001-certificaat. De genomen maatregelen in het kader van de ISO- en NEN-certificering hebben betrekking op de volgende deelgebieden: organiseren van informatiebeveiliging, veilig personeel, beheer van bedrijfsmiddelen, toegangsbeveiliging, cryptografie, fysieke beveiliging, beveiliging van de omgeving, beveiliging bedrijfsvoering, communicatiebeveiliging, onderhoud en ontwikkeling van informatiesystemen, leveranciersrelaties, beheer van beveiligingsincidenten, bedrijfscontinuïteit en naleving.

En nu?
Wij bieden jou een uitdaging bij een gezellig en (internationaal) groeiend bedrijf in Deventer. Bij ons gaan hard werken en plezier maken hand in hand. Dit doen we samen met onze teams Development, Sales & Marketing en Operations.

Heb jij ervaring met dataveiligheid en de ISO:9001 en zou jij ons één dag in de week willen ondersteunen? Stuur dan jouw motivatie naar: hrm@parantion.nl. Wil je een cv of andere documenten meesturen? Vul dan het sollicitatieformulier in. Heb je vragen? Aarzel niet en bel ons op 0570 23 45 67. Vraag naar Anne Blom, HR-adviseur of Roel Smabers, CEO.

NB: wij zijn echt opzoek naar een ZZP’er of freelancer. Voor nu zijn wij niet opzoek naar een organisatie die ons kan ondersteunen bij de ISO:9001.